Syksyn lehtiä käärmeille

Hoksasin tänään että meillähän on pihassa ruska parhaimmillaan, eli täydellinen hetki kerätä lehtiä käärmeiden terraarioon. Aiempina vuosina on täytynyt aina arpoa mistähän tälläkertaa kehtaisi mennä keräilemään, ne upeimmat lehdet kun on ollut melkein poikkeuksetta aina jonkun pihassa. Onneksi puistoissa on myös paljon vaahteroita, joten ne ovat yleensä toimineet pelastajina. Nyt tuntuu aivan luksukselta, kun lehdet sai kerätä omista puista!

WhatsApp Image 2019-10-06 at 20.12.49

 

Keräsin lehdet varoiksi suoraan puusta, koska meillä on myös nuo kaksi nelijalkaista kakkatruuttaa, joiden tuotoksiin maassa olevat lehdet olisi saattanut sotkeentua. Puussa olevat lehdet on myös usein nätimpiä, kuin maassa hetken maanneet. Maastakin on silti ihan ok kerätä, kunhan varmistaa maan ja lehtien olevan kutakuinkin puhtaita (esim. mustatäpläisiä vaahteranlehtiä en keräisi). Isojen teiden läheisyydestä lehtiä ei kannata saasteiden vuoksi kerätä ja vioittuneet lehdet kannattaa jättää niille sijoilleen, mutta muuten on aikalailla vapaat kädet.

Nyt kun keräsin lehdet puusta, heitin ne suoraan terraarioihin, mutta maasta kerätyt olen aiemmin huuhdellut kuumalla vedellä ja kuivattanut päivän pari viileän saunan lauteilla. Nyt kun en puhdistanut lehtiä mitenkään, napsin terraarioon lisäämisen yhteydessä ne muutamat huonot vastaan tulleet pois, joille en halunnut käärmeitä altistaa. Toisessa oli linnunkakkaa ja toisessa joku mikälie koteloitunut ötökkä. Jotkut tykkää keittää lehdet vedessä, tai kuivattaa varmuuden vuoksi lämpimässä saunassa, jotta ylimääräinen elämä kuolisi ennen terraarioon laittamista. Nämä on vähän makuasioita kuinka kukin tykkää tehdä. Jotkut eivät suostu laittamaan itse luonnosta kerättyjä lehtiä terraarioon edes vedessä keittämisen jälkeen, vaan luottavat vain teollisesti korkeissa lämpötiloissa kuumennettuihin lehtiin.

 

Terrojen yleisilme piristyi ihanasti lehtien ansiosta, niin kivan pirtsakka lisämauste syksyn pimeyteen. Kaikki (paitsi mörökölli Sisu) innostui lehdistä ja lähti samantien tutkimaan uusia sisusteita. Kielien vipatus oli suunnaton, kun luikerot paineli menemään lehtiä tuoksutellen! Lehdet on kyllä niin kiva virike käärmeille ja vieläpä helppo ja vaivaton toteuttaa.

Jätä kommentti